Glaze

Glaze 1

Glaze kage med hindbær og chokolade

Ingredienser
4,5 blade husblas
113 g glukosesirup
113 g hvidt sukker
68 g vand
75 g kondenseret mælk
113 g hvid chokolade
Rød pastafarve

Fremgangsmåde
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst.
Tilsæt kondenseret mælk, og tag det af varmen.
Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen.
Hak den hvide chokolade og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokoladen. Tilsæt den røde pastafarve og før en stavblender ned i kanden og blend nu glazen blank.
Fjern eventuelle luftbobler og lad den køle ned til 35-36 grader og hæld den derefter ud over din kage

Glaze 2

Mango mousse kage med passionsfrugt glaze

Ingredienser
1 dl sødmælk
120 g sukker
140 g hvid chokolade
2,5 blade husblas
125 g miroir gele
30 g passionsfrugt sirup
Gul pastafarve

Fremgangsmåde

  • Læg husblassen i koldt vand.
  • Varm mælken op i en gryde og smelt sukkeret og siruppen heri. Læg husblassen i.
  • Hak chokoladen fint og hæld den varme blanding over.
  • Hæl massen i en beholder, som er høj og passer til en stavblender.
  • Tilsæt gul pastafarve indtil det har den ønskede farve og blend med stavblenderen.
  • Tilsæt miroir gel og blend lidt mere. Rør rundt med en spatel til glazen har en temperatur på 30 grader.
    Ved denne temperatur er glazen perfekt at hælder over kagerne, som bør være frosne når de overhældes.